بخشیدن مهریه

درباره بخشیدن مهریه بیشتر بدانید

بخشیدن مهریه
بخشیدن مهریه

بخشیدن مهریه

همونجوری که در مقاله مهریه هم اشاره شد، به محض خونده شدن خطبه عقد، زن مالک مهریه است و میتونه هر جور که صلاح میدونه از مهریه استفاده کنه، حتی میتونه مهریه را به همسرش ببخشه و بگه مهریه نمیخوامعلل مختلفی وجود داره که زن میخواد مهریه اش ببخشه مثلا زن، زمین یا مالی از همسرش گرفته و در ازای آن میخواد مهریه را ببخشه، یا برای جلب رضایت شوهر یا خانواده شوهر میخواد اینکار را انجام بدهبخشش مهریه میتونه در یک سند عادی و یک برگ کاغذ و با امضا و اثر انگشت باشه یا در یک سند رسمی و در دفترخانه صورت بگیره؛ حتی بخشش مهریه میتونه شفاهی هم باشه که البته اثباتش سختتره و نیاز به شاهد داره.

شرایط بخشش مهریه

برای بخشش مهریه حتما باید خطبه عقد جاری شده باشه، اینکه دختر خانمی قبل عقد بگه من مهریه ام میبخشم، بی اثر؛ چون قبل عقد دختر خانم مالک مهریه نیست و بعد عقد هم که مالک مهریه شده، اقدامی در جهت بخشش صورت نگرفتهفرقی نداره که مهریه با سند عادی بخشیده میشه یا سند رسمی، در هر حال این شرایط کلی در مورد زن باید برقرار باشه:

•            زن باید رضایت کامل داشته باشد

•            باید دارای اهلیت باشد، یعنی صغیر نباشد و به سن 18 سال تمام رسیده باشد

•            از لحاظ عقلی و معیشت مالی، در سلامت کامل باشد.

مراحل بخشیدن مهریه

برای بخشش مهریه نیاز به مراجعه به دادگاه نیست و همونطوری که عنوان شد هم میتونه روی یک برگ کاغذ نوشته بشه و هم در دفترخانه ثبت بشه.

اگر واقعا قصد بخشش مهریه را دارید، بهتره این کار در دفتر اسناد رسمی صورت بگیره تا ثبت بشه؛ این سند در حقیقت اقرارنامه ایی که زن، در آن بیان میکنه از حق خودش گذشت کرده و این سند به دفتر ازدواجی که صیغه عقد در آن خوانده و ثبت شده ارسال میشه و در آینده نیاز به اثبات برای مرد و یا وراث آن نداره.

مدارک بخشیدن مهریه ، شامل موارد زیر است:

•            عقد نامه یا سند ازدواج

•            شناسنامه و کارت ملی خانم

*اگر میخواهید در هنگام بخشیدن مهریه، حقی از مرد بگیرید یا مالی از اون دریافت کنید به کارت ملی مرد و حضور او نیاز است.

•            امضا پدر خانم

*زن، مالک مهریه است و میتونه هر کاری انجام بده اما بعضی از دفترخانه ها برای جلوگیری از اجبار خانم توسط مرد، امضا پدر دختر را الزامی می کنند تا دختر در شرایط بد مغبون و مجبور نباشه.

 رجوع از بخشش مهریه

متن نوشته شده برای بخشش مهریه، متفاوت است و بسته به آن آثار مختلفی داره؛ این متن میتونه به صورت اقرارنامه، هبه، ابراء ذمه، صلح و ... باشه. مخصوصا این آثار در پشیمانی زن از بخشش مهریه و رجوع از بخشش مهریه خودش را نشون میده.

- اقرارنامه: اگر زن در برگه بنویسه و اقرار کنه" من همه مهریه را از مرد گرفتم.", در اینجا نمیتونه انکار کنه و بگه اشتباه نوشتم چون" انکار بعد از اقرار مسموع نیست." یعنی وقتی به مسئله ایی به ضرر خودتت اقرار کردی ، نمیتونی بیای بگی اشتباه کردم و خلاف واقع گفتم.

- هبه: اگر زن مهریه خودش را به مرد ببخشه یا هبه کنه، میتونه رجوع کنه و بگه پشیمون شدم.

- ابراء ذمه: اگر زن، بنویسه، ذمه مرد را از پرداخت مهریه بری کردم، مرد را بری الذمه کرده و دیگه نمیتونه رجوع کنه و بگه پشیمون شدم چون ابراء از موارد سقوط تعهد است.

صلح : اگر زن مهریه خودش را به مرد صلح کنه و شرط فسخ عقد را گذاشته باشه، میتونه از بخشش مهریه برگرده اما اگر این شرط را نگذاشته باشه، این بخشش قابل عدول و برهم زدن نیست و زن نمیتونه بگه پشیمون شدم.           

 

هزینه محضر برای بخشیدن مهریه

هزینه محضر برای بخشیدن مهریه در سال 1402 ، بسته به میزان مهریه زن ، متفاوت است و با توجه به میزان مهریه و نرخ تعرفه دفاتر، محاسبه میشه.

 

در آخر باید اشاره کنم، قبل از هر تصمیمی درست فکر کنید، مشاوره کنید و مزایا و معایب کار را بسنجید. در مورد همین مبحث، قبل از بخشیدن مهریه این را در نظر بگیرید که اگر مرد فوت کنه، اولین موردی که از اموال مرد پرداخت میشه و جزو دیون ممتازه، مهریه زن هست یا اگر مرد ورشکست بشه، مهریه زن قبل از طلب، طلبکاران قرار داره و از اموال مرد برداشته میشه و به داد خود مرد میرسه. پس حتما مشاوره بگیرید و احساساتی تصمیم نگیرید. ما اینجا کنار شما هستیم

نظرات مشتریان

ثبت نظر

هنوز نظری ثبت نشده!!
شما اولین نفری باشید که نظرش رو ثبت میکنه.