فرض کنید یک پراید با یک بنز تصادف کنه و چراغ بنز یا آینه بغل بنز آخرین مدل آسیب ببینه. حالا اگر پراید مقصر باشه، چی میشه؟ فکر کنم قیمت پراید با قیمت آینه بغل بنز برابری کنه. تکلیف چیه؟ یعنی صاحب پراید باید ماشینش بفروشه تا خسارت بده؟ بیمه چه میکنه؟و چه درصدی از هزینه را پرداخت میکنه؟
قوانین، در اکثر موارد به فکر حمایت یا آسیب کمتر به اقشار ضعیف تر جامعه است. در مورد تصادف هم به همین صورته. اول از همه بگم که در قوانین بیمهای، به خسارت خودروهای گران قیمت، خسارت خودروهای نامتعارف گفته میشه.
خودروی نامتعارف یا خودروی لوکس چیست؟
به خودرویی که قیمتش بیشتر از نصف دیه کامل انسان در ماه حرام باشه، خودروی نامتعارف گفته میشه. یعنی در سال 1402، که دیه کامل انسان در ماه حرام 1.200.000.000 (یک میلیارد و دویست میلیون ) تومانه، خودرویی که قیمتش بیشتر از 600.000.000 (ششصد میلیون) تومان باشه، خودروی نامتعارف محسوب میشه. البته عنوان خودروی نامتعارف و لوکس فقط به خودروهای خارجی گفته نمیشه. در حال حاضر خیلی از خودروهای داخلی هم در دسته خودروی نامتعارف قرار میگیرند.
خسارت خودروی نامتعارف
بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث که شورای عالی بیمه در شهریور سال ۹۸ تصویب کرده، اگر ماشین لوکس خسارت ببینه و مقصر هم طرف مقابل باشه، مقصر حادثه نباید کل خسارت پرداخت کنه؛ بلکه فقط تا 600 میلیون پرداخت میکنه ؛ حتی اگر خسارت خودروی گرانقیمت بیشتر از 600 میلیون باشه، بیمه شخص ثالث طرف مقصر حادثه، بیشتر از مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان را در سال ۱۴۰۲ پرداخت نمیکنه.
شرکت های بیمه، خسارت مالی خودروی لوکس را در صورت مقصر بودن راننده خودروی متعارف (مثلا پراید) با فرمول زیر محاسبه میکنند:
خسارت پرداختی شرکت بیمه : میزان خسارت * ارزش خودروی نامتعارف / بالاترین ارزش خودروی متعارف
البته در مورد خسارت ماشین های لوکس توجه کنید که درسته که میزان خسارت، حداکثر نصف دیه انسان کامل در ماه حرام پرداخت میشه، اما صاحب خودروی لوکس میتونه بابت هزینه افت قیمت ماشینش شکایت کنه و این مبلغ را هم مطالبه کنه.
البته در این مورد راهکارهای بیمه ایی وجود داره که میتونه برای راننده مقصر کمک کننده باشه، مثلا بیمه بدنه و استفاده همزمان از بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه .بدنه خودروی لوکس مابقی خسارت مالی را جبران میکنه.
چه زمانی میتوان از بیمه بدنه برای جبران خسارت استفاده کرد؟
ماشین بیمه شده، در تصادف مقصر باشه.
ماشین بیمه شده، در تصادف مقصر نباشه ولی مقصر حادثه از صحنه تصادف فرار کرده باشه.
خودروی خسارت دیده در تصادف، خودروهای نامتعارف باشه.
سقف مالی بیمه شخص ثالث مقصر برای پرداخت خسارت زیان دیده کافی نباشه.
اگر خدای نکرده ، تصادف داشتید، میتونید از مشاوران و وکلای ما در زمینه بیمه کمک بگیرید تا بهترین راهکار را به شما بدن. چون افرادی به ما مراجعه کردند که با نا آگاهی مجبور به پرداخت خسارت زیادی شدند و از قوانین بیمه و زیر و بم کار اطلاع نداشتند.
در حوزه حقوق، گاهی کوچکترین اشتباه، خسارات مالی زیادی را به همراه داره، پس لطفا قبل از مشورت با ما اقدام نکنید و در ضمن در رانندگی احتیاط کنید.
نظرات مشتریان
ثبت نظرهنوز نظری ثبت نشده!!
شما اولین نفری باشید که نظرش رو ثبت میکنه.
فرم ارسال نظر