چک صیادی

چک صیادی
چک صیادی

چک صیادی

چک های صیادی بنفش رنگ جدیدترین نوع از چک هستند که راه خیلی از مشکلات رو بستند و وصولشون راحت تر از بقیه چک هاست. شاید بپرسید چطور؟ با خوندن مزیت های چک صیادی پاسخ این پرسش رو میگیریم.

مزیت های چک های صیادی

برخلاف چک های قدیمی در مورد چک های صیادی شعب بانک ها در خصوص صدور دسته چک اختیاری ندارد و احراز صلاحیت متقاضیان در اختیار بانک مرکزیه و بانک مرکزی با ایجاد سامانه صیاد واعتبار سنجی متقاضیان برای اونها دسته چک صادر می کنه.

هر چک صیادی دارای شماره ای منحصر به فرده و گیرنده چک با استعلام اون از طریق این شماره در سامانه صیاد می تونه از معتبر بودن یا نبودن اون و همچنین وضعیت صادر کننده چک آگاه بشه.

در این سامانه وضعیت صادر کننده با توجه به چک های سابقش و وضعیت پرداخت اونها در 5 رنگ نشون داده میشه:

 

  • وضعیت سفید: صادر کننده چک فاقد هرگونه سابقه چک برگشتیه یا در صورت وجود سابقه، تمامی موارد رفع سو اثر شده است.
  • وضعیت زرد: صادر کننده چک دارای یک فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ 100 میلیون ریال تعهد برگشتیه.
  • وضعیت نارنجی: صادر کننده چک دارای دو تا چهار فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ 400 میلیون ریال تعهد برگشتیه.
  • وضعیت قهوه ای: صادر کننده چک دارای پنج تا ده فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ 1 میلیارد ریال تعهد برگشتیه.
  • وضعیت قرمز: صادر کننده چک دارای بیش از ده فقره چک برگشتی یا بیش از 1 میلیارد ریال تعهد برگشتیه. به نظر چی بهتر از این که آدم قبل از قبول چک بتونه از قدرت پرداخت صادر کننده مطمئن بشه و حداقل با خیال راحت تری چک رو قبول کنه.

 

چک های صیادی حتما باید در سامانه صیاد ثبت و تایید بشه یعنی صادر کننده چک می بایست این چک را به نام گیرنده ثبت کنه و گیرنده چک هم باید این انتقال رو تایید کنه و در نهایت اگر قراره گیرنده چک اون رو به فرد دیگه ای منتقل کنه باز هم باید انتقال چک در سامانه ثبت بشه.

با ثبت چک صیاد و انتقال های بعدی اون بحث سرقت چک و مفقودی اون تا حدودی حل میشه و در صورتی که چنین چکی سرقت بشه به دلیل اینکه در سامانه به نام سارق ثبت نیست قابل وصول نخواهد بود. علاوه بر اون صدور چک به شکل حامل نیز ممکن نیست و حتما می بایست مشخصات گیرنده چک رو ثبت کرد. عملیات ثبت تایید و انتقال چک های صیادی از طریق اپ های موبایلی به راحتی انجام میشه علاوه بر اون اینترنت بانک و موبایل بانک ها هم معمولا همچین امکانی رو دارند.به نظر ما که وکیل هستیم و هر روز در دادگاهها رفت و آمد داریم مهم ترین ویژگی چک های صیادی امکان صدور اجرائیه برای دریافت مبلغ این چک هاست یعنی اگر زمانی چک صیادی به دلیل عدم موجودی (تاکید میکنم فقط عدم موجودی) به اصطلاح برگشت بخوره به راحتی می تونیم از دادگاه درخواست صدور اجرائیه بکنیم در این موارد دادگاه بدون نیاز به تشکیل جلسه دادرسی و بدون صدور رای که در حالت عادی خودش یک فرآیند حداقل سه ماهه است، مستقیما اقدام به صدور اجرائیه می کند. چی بهتر از این، مگه نه ؟

نکاتی که در هنگام گرفتن چک صیادی باید حتما به آن توجه کنیم:

مورد اول که در قسمت مزیت های چک صیادی اومده همان بحث استعلام چکه اگر چک رو از شخصی میگیرید که قبلا باهاش مراوده مالی نداشتید و مطمئن نیستید که چک پاس میشه یا نه حداقل این استعلام رو که به سادگی با مراجعه به سایت بانک مرکزی به آدرس cbi.ir  قابل انجامه، انجام بدید. مورد دوم، تا زمانی که چک ثبت نشده، حتی اگر مبلغش 1000 میلیارد تومان باشه مثل یک سند عادی هست و حتی اعتبار چک های معمولی و غیر صیادی رو هم نداره و برای وصولش پروسه طولانی ای پیش رو خواهید داشت پس همزمان با گرفتن چک از صادر کننده بخواهید که همون لحظه چک رو ثبت کنه و شما به عنوان گیرنده چک رو تأیید کنید و هیچ بهانه ای مثل نداشتن اپ های بانکی موبایلی و ... رو قبول نکنید. مورد سوم، اگر دارنده چک شخص دیگه ای هست و قراره این شخص چک رو به شما منتقل کنه دقت کنید پروسه انتقال به درستی در سامانه ثبت شده باشه چون اگر زمانی چک وصول نشه و شما سندی نداشته باشید که چک رو از چه کسی دریافت کردید فقط علیه صادر کننده میتونید طرح دعوی کنید و کسی که بدهکار اصلی به شماست از این فرآیند حذف میشه.

 

 

نظرات مشتریان

ثبت نظر

هنوز نظری ثبت نشده!!
شما اولین نفری باشید که نظرش رو ثبت میکنه.