یکی از ایده های جذاب و خاص سایت وکیل نگیر پوشش تخصصی امور حقوقی با توجه به شرایط ویژه بعضی از افراد جامعه است. درسته ممکنه همه ما نیازهای حقوقی مشابه ای داشته باشیم که در بقیه دسته بندی ها هم بتونیم بهشون دسترسی داشته باشیم اما بعضی از نیازهای حقوقی هستند که ویژه ما هستند و چه بهتر که بتونیم سریعتر و کامل تر بهشون دسترسی داشته باشیم. امور حقوقی سالمندان هم از این دسته هستند و موضوعاتی که در این دسته مطرح میشند ممکنه فقط خاص سالمندان نباشه و ما میتونستیم در بقیه دسته بندی ها قرارشون بدیم اما با توجه به دغدغه های خاص سالمندان بهتر دیدیم که به صورت جداگانه و زیر عنوان امور حقوقی سالمندان بهشون بپردازیم.
امیدواریم خدا همه پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها رو برای همیشه حفظ کنه اما وقتی با خودم فکر میکنم که قراره 70 ساله بشم و مثل الان این همه مسئولیت داشته باشم سرگیجه میگیرم. به نظر، باید آدم توی یک سنی بتونه ذهنش رو از بعضی از مسائل خالی کنه و از زندگی لذت ببره. یعنی بتونه راهی پیدا کنه که در عین حال که خیالش برای بقیه زندگیش راحت باشه به فکر بعد از نبودنش هم باشه. همه ما رفتنی هستیم و قراره یک روزی نباشیم پس چی بهتر از این که با خیال راحت و با آسودگی دنیا رو ترک کنیم. نمی خوام خیلی وارد فضای مرگ بشم اما خیلی شنیدم که مثلاً گفتند با دعواهایی که بچه ها سر ارث و میراث میکنن، تن اون مرحوم توی قبر میلرزه. به هرحال مال دنیا شیرینه و همه میخوان سهم خودشون رو بگیرند پس چرا قبل از اینکه خیلی دیر بشه و حرمت ها بین خواهر و برادر از بین بره، در زمانی که پدر و مادر هنوز هستند با خوشحالی و شادی اموالشون رو به بچه ها یا هر کس دیگه ای که دوست دارند منتقل نکنند؟ به نظر من انتقال اموال و وصیت راههایی برای آزاد کردن ذهن و سبک کردن بار این دنیاست به شرط اینکه بتونیم همزمان با این انتقال، شرایطی رو در نظر بگیریم که تا هر زمان که هستیم اختیار اموالمون رو داشته باشیم و خیالمون از این بابت هم آسوده باشه.
ما برای هر دو موضوع وصیت و انتقال اموال سالمندان مقاله ای کامل در آکادمی وکیل نگیر داریم که مطالعه اونها خالی از لطف نیست.
وصیت:
تصور رایج ما از طرز نوشتن وصیت نامه با تعریفی که قانونگذار در این مورد داره متفاوته. در قانون سه نوع وصیت پیش بینی شده و برای هر کدوم شرایط خاصی تعیین شده و اگر وصیت ما در هیچ کدوم از این دسته ها قرار نگیره فقط مثل یک سند عادی هست که باید راهی طولانی برای ثابت کردن اعتبارش طی بشه. در مورد اینکه شرایط مورد نظر قانونگذار شامل چه چیزهایی میشه میتونید به مقاله "باید و نبایدهای نوشتن وصیت نامه" مراجعه کنید.
انتقال اموال سالمندان:
یکی از دغدغه های ما اینه که اگر اموالمون رو به بقیه منتقل کنیم چیزی برای استفاده خودمون باقی نمونه اما قانونگذار روش هایی رو پیش بینی کرده که در عین حال که ما اموالمون رو منتقل میکنیم حق استفاده از اون رو برای هر زمانی که بخوایم برای خودمون نگه میداریم. در مقاله "انتقال اموال با حفظ حق استفاده مالک" در مورد این روش ها صحبت کردیم.
اداره اموال و سرپرستی:
در مورد اداره اموال و سرپرستی بحث کمی متفاوت میشه. اینجا خود سالمند نمیخواد اموالش رو منتقل کنه اما دیگه قدرت اداره کردن اموالش رو نداره و اگر در مورد اموالش کاری انجام بده با توجه به شرایطش شاید اون کار باطل بشه به همین خاطر و برای جلوگیری از این اتفاق قانونگذار اداره و سرپرستی اموال توسط شخص دیگری رو پیش بینی کرده. البته این موضوع ممکنه برای هر فردی پیش بیاد و ربطی به سن و سال نداره، ولی چون در بین سالمندان شایع تره در بخش امور حقوقی سالمندان بیان شده اما برای هر کسی که این شرایط رو داره قابل استفاده است. در مقاله اداره اموال و سرپرستی شما متوجه میشید در مواجهه با همچین شرایطی باید چه اقدامی انجام بدید تا خدایی ناکرده ضرری متوجه سالمند یا کسی که با اون معامله کرده نشه.
البته خدمات ما در حوزه سالمندان مربوط به این سه بخش نیست اما چون این بخش ها ارتباط بیشتری با سن و سال دارند به صورت جداگانه بررسی شدند. چه در مورد این موضوعات و چه سایر موضوعات حقوقی اگر نیاز به مشاوره یا معرفی وکیل دارید به راحتی میتونید با ما در ارتباط باشید؛ میتونید فرم مشاوره زیر رو پر کنید تا ما باهاتون تماس بگیریم، یا هر روش دیگه ای که برای ارتباط با ما هست و شما باهاش راحت ترید.